ponedjeljak, 03 avgust 2020 08:36

Čestitka predsjednika Skupštine za Dan opštine Plužine

Predsjednik Skupštine Crne Gore Ivan Brajović čestitao je lokalnom rukovodstvu i svim građanima Plužina Dan ove opštine koji se obilježava 4. avgusta:

„Još od vremena Baja Pivljanina, pa do velikih žrtava u Drugom svjetskom ratu i konačnog oslobođenja 4. avgusta 1943. godine, generacije Pivljana zaslužile su naše najveće poštovanje. Uvjeren sam da će u Plužinama vremenom slobodarsko nasljeđe biti sve cjenjenije, a njegove vrijednosti još jasnije. Dužnost cijele Crne Gore je da uprkos svim izazovima njeguje živo sjećanje na heroje i antifašističko nasljeđe Plužina, i brani svoju državu od stalnih uticaja na nacionalnu samobitnost.

Članstvom u NATO, učvršćena je dugoročna bezbjednosna stabilnost Crne Gore, a ulaskom u Evropsku uniju kojoj smo sve bliži,  u periodu pred nama bićemo sve više okrenuti djelatnostima održive ekonomije. Plužine će evropskom perspektivom dobiti priliku za bržu realizaciju svojih mnogostrukih izuzetnih potencijala. Ekoturizam, proizvodnja zdrave hrane, moderni kulturni ambijent i drugi stabilni izvori finansiranja uz postojeće energetske resurse, uz podršku države u infrastrukturnom i drugom razvoju, poboljšaće standard stanovnika i učiniti Plužine sve poželjnijim mjestom za život.“