Print this page
ponedjeljak, 20 jul 2020 11:27

Predsjednik Skupštine čestitao Dan opštine Berane

Predsjednik Skupštine Crne Gore Ivan Brajović čestitao je lokalnom rukovodstvu i svim građanima Berana Dan ove opštine koji se obilježava 21. jula:

„21. jul -  Dan opštine Berane, praznik je kojim se obilježava Prva sjednica Odbora narodnog oslobođenja za Srez beranski 1941. godine. Antifašistička Crna Gora pamti i sve više cijeni herojstvo i žrtve za oslobođenje Berana, potonjeg Ivangrada, čime je počela ubrzana modernizacija grada, a njegovi stanovnici dobili jednake šanse za lični razvoj i rast standarda.

Uvjeren sam da će Berane u periodu koji slijedi sačuvati antifašističku tradiciju i dostignuća svoje zajednice, a potomcima obezbijediti moderno okruženje sa evropskom perspektivom. Očekujem da će Berane sa obrazovnom prosvjetiteljskom tradicijom i brojnim uglednim građanima, biti dio sveobuhvatnog napretka evropski orijentisane Crne Gore sa vrijednostima razvijenih demokratskih društava.

Država i njene institucije nastaviće prije svega da štite zdravlje građana Berana, u zajedničkoj borbi sa kovidom 19.  Nastaviće se i sa još intenzivnijim ulaganjem u dalji razvoj lokalne zajednice i podrškom projektima za sve bolji život Beranaca.

Čestitam Dan opštine i upućujem najbolje želje!“