ponedjeljak, 15 jun 2020 12:14

Predsjednik Brajović razgovarao sa ambasadorom Mađarske

Predsjednik Skupštine Crne Gore Ivan Brajović primio je danas ambasadora Mađarske u Crnoj Gori Jožefa Neđešija. 

Predsjednik Brajović je rekao da Crna Gora i Mađarska imaju odlične bilateralne odnose čemu značajan doprinos daje sadržajna parlamentarna saradnja. On je zahvalio na spremnosti kolega iz mađarskog parlamenta da podijele znanje i iskustva u sprovođenju projekata finansiranih od strane Evropske unije, uz isticanje da Skupština Crne Gore ostaje posvećena daljem unaprjeđenju svog rada i jačanju administrativnih kapaciteta. Predsjednik Brajović je naglasio da podrška Mađarske reformskim aktivnostima u Crnoj Gori predstavlja iskaz prijateljstva i razumijevanja dvije države. Ističući da Crna Gora bilježi konstantan napredak, očekivani pomaci u evropskim integracijama bili bi snažan motiv daljim reformama, zaključio je predsjednik Skupštine.

Ambasador Neđeši je prenio namjeru mađarskog Parlamenta da u narednom periodu intenzivira saradnju sa Skupštinom, kao jednom od najznačajnijih institucija Crne Gore za donošenje politika. Istakao da će njegova zemlja nastaviti snažno da podržava integracije Crne Gore u Evropsku uniju, kao što je to činila i vezano za članstvo u NATO, imajući u vidu njihov značaj za ovaj Region ali i Evropu.

Sagovornici razgovarali i o aktuelnim dešavanjima izazvanim Kovidom 19, ističući neophodnost saradnje, razumijevanja i solidarnosti u cilju prevazilaženja izazova.

 

 

VIDEO: Kadrovi 
YouTube   
Cloud