petak, 05 jun 2020 13:14

Predsjednik Skupštine primio ministra vanjskih i evropskih poslova Hrvatske

Predsjednik Skupštine Crne Gore Ivan Brajović primio je danas ministra vanjskih i evropskih poslova Republike Hrvatske Gordana Grlića Radmana.

Predsjednik Skupštine je ocijenio da su odnosi dvije prijateljske zemlje veoma dobri, te da u narednom periodu treba nastaviti sa njihovim daljim jačanjem u svim oblastima. Predsjednik Brajović je izrazio zadovoljstvo što je Hrvatska tokom predsjedavanja Evropskom unijom fokus stavila na politiku proširenja. Podrška evropskoj perspektivi regiona potvrđena je i na Samitu EU Zapadni Balkan, organiyovanim uprkos okolnostima uslovljenim pandemijom Kovid 19. Govoreći o unutrašnjim prilikama, istakao je da se Crna Gora s pravom može ponositi svojim multinacionalnim i multikonfesionalnim karakterom, čime pruža značajan doprinos regionalnoj stabilnosti.

 - Svi pokušaji ugrožavanja skladnog suživota i građanskog i sekularnog karaktera Crne Gore će biti bezuspješni - kazao je Brajović.

Ministar vanjskih i evropskih poslova Republike Hrvatske Gordan Grlić Radman je potvrdio nedvosmislenu i snažnu podršku Hrvatske evropskom putu Crne Gore. Istakao je spremnost i namjeru Hrvatske da se do kraja predsjedavanja otvori jedino preostalo pregovaračko poglavlje 8 - Konkurencija. Posebno je istakao zadovoljstvo činjenicom da Hrvati u Crnoj Gori baštine svoje nasljeđe i održavaju tradiciju, a ujedno su i lojalni građani Crne Gore.

Sagovornici su razmijenili mišljenja o načinu na koji su se dvije zemlje suočile sa pandemijom Kovid 19, kao i daljim  koracima u suočavanju sa posljedicama virusa. 

Sastanku su prisustvovali i članovi Grupe prijateljstva Skupštine Crne Gore i Hrvatskog sabora poslanici Adrijan Vuksanović i Andrija Nikolić.

 

YouTube

Cloud