nedjelja, 31 maj 2020 10:19

Čestitka povodom 60 godina od osnivanja Ekonomskog fakulteta

Predsjednik Skupštine Crne Gore Ivan Brajović čestitao je dekanu, nastavnom i drugom osoblju, kao i studentima Ekonomskog fakulteta veliki jubilej – 60 godina od osnivanja ove univerzitetske ustanove:

„Povodom 60 godina od osnivanja Ekonomskog fakulteta, kada je odlukom Narodne Skupštine Republike Crne Gore 31. maja 1960. započeo razvoj visokog obrazovanja u Crnoj Gori, upućujem iskrene čestitke rukovodstvu, zaposlenima i studentima Ekonomskog fakulteta.

Naše dužno sjećanje i poštovanje zaslužuju svi uvaženi predavači, nastavno i drugo osoblje Ekonomskog fakulteta, koji su tokom prethodnih šest decenija svojom posvećenošću iznjedrili više hiljada odgovornih i stručnih diplomiranih ekonomista. Takođe, veoma značajna naučno-istraživačka aktivnost Ekonomskog fakulteta, u velikoj mjeri je u prethodnim decenijama doprinijela privrednom razvoju Crne Gore. 

Uvjeren sam da će upravo stručnjaci koji su svoje diplome stekli na Ekonomskom fakultetu Univerziteta Crne Gore, biti jedni od nosilaca ekonomskog oporavka države od posljedica borbe sa Kovidom 19.

Takođe vjerujem da će Ekonomski fakultet nastaviti tradiciju njegovanja principa akademske čestitosti i naučne izvrsnosti, čime će dalje afirmisati ovu ustanovu kao nosioca snažne stručne podrške budućim ekonomistima i svojoj državi Crnoj Gori.“