petak, 08 maj 2020 14:12

Predsjednik Skupštine čestitao Dan Evrope predsjedniku Evropskog parlamenta

Predsjednik Skupštine Crne Gore Ivan Brajović uputio je čestitku predsjedniku Evropskog parlamenta Davidu Sasoliju povodom Dana Evrope 9. maja.

„Povodom Dana Evrope, upućujem Vam srdačne čestitke u vrijeme kad se svijet suočava sa najvećom krizom u novijoj istoriji, i kada svojim radom moramo pokazati da su solidarnost, saradnja i povjerenje najbolji odgovor za rješavanje ovog izazova.

Crna Gora je pravovremenim djelovanjem pokazala kompetentno i uspješno reagovanje na izazove, nastavljajući posvećeno da sprovodi reforme u cilju ispunjavanja neophodnih kriterijuma za članstvo u Evropskoj uniji. Skupština Crne Gore će i dalje biti kredibilan i pouzdan partner Evropskom parlamentu i ostalim institucijama Unije. Vjerujemo da je ujedinjena Evropa najbolji model zajedništva i partnerske saradnje radi demokratskog, ekonomskog i socijalnog napretka naših država.

Uz zahvalnost za potvrdu Evropskog parlamenta o pomoći Evropske unije Crnoj Gori i državama Zapadnog Balkana, i sa željom da iz ove krize izađemo još jači, primite poštovani predsjedniče izraze mog dubokog poštovanja i prijateljske pozdrave.“