četvrtak, 30 april 2020 16:09

Čestitka za Prvi maj - Međunarodni praznik rada

Predsjednik Skupštine Crne Gore Ivan Brajović uputio je čestitku povodom Prvog maja – Međunarodnog praznika rada:

„Značajni praznik za istoriju radničkog pokreta i ostvarivanje prava na dostojanstveni rad, ove godine obilježavamo u vrijeme globalne borbe protiv korona virusa. Zajedno sa uspješnim mjerama za odbranu javnog zdravlja, vodimo jednako izazovnu borbu za očuvanje ekonomske stabilnosti i radnih mjesta.

Institucije države koordinisanim djelovanjem ulažu napore da ublaže neminovne posljedice po privredu i standard građana. Dosadašnjim i planiranim mjerama učinjeni su značajni koraci na obezbjeđivanju socijalne sigurnosti, a solidarnom preraspodjelom tereta, država je i na ovom polju još jednom pokazala visoki stepen društvene odgovornosti.

Iako je pred nama vrijeme koje će zahtijevati još više strpljenja, napornog rada i međusobnog razumijevanja, uvjeren sam da treba da budemo optimisti.

Ovo izazovno vrijeme pokazalo je ne samo prijeko potrebnu disciplinu cijelog društva, solidarnost i veće uzajamno povjerenje, već je stvorilo mogućnosti za nove poslovne inicijative. Moramo biti njihova snažna potpora, u interesu modernizacije poslovnog ambijenta, kvalitetnijeg života građana i daljeg sveukupnog razvoja Crne Gore.  

Čestitam Prvi maj – Međunarodni praznik rada!“