srijeda, 18 mart 2020 19:54

Saopštenje predsjednika Skupštine Crne Gore Ivana Brajovića

„Pozdravljam zajedničke napore državnih insititucija, kao i brojnih privatnih inicijativa sa ciljem očuvanja javnog zdravlja. Ministartsvo zdravlja, Institut za javno zdravlje i Vladino koordinaciono tijelo na odgovoran način u datim okolnostima obavljaju zadatke iz svoje nadležnosti, što potvrđuje činjenica da su u Crnoj Gori tek sinoć konstatovane dvije osobe zaražene ovim virusom.

Skupština Crne Gore svoje aktivnosti obavlja u skladu sa preporukama i u cilju očuvanja zdravlja svih građana.

Tim povodom, a u skladu sa razgovorom vođenim na Kolegijumu Skupštine 13. marta, zakazaću sjednicu Kolegijuma za petak, 20. mart radi dogovora o potrebnim aktivnostima i daljem doprinosu održavanju institucionalne stabilnosti.

Uvjeren sam da novonastale okolnosti iziskuju  zanemarivanje političkih razlika i udruživanje svih kapaciteta izabranih predstavnika građana Crne Gore. Zato pozivam sve političke partije zastupljene u parlamentu da umjesto javnih inicijativa svoje predloge iznesu na sjednici Kolegijuma, siguran da smo saglasni da u ovoj situaciji nema potrebe za ubiranjem političkih poena od strane bilo kog političkog subjekta.“