srijeda, 04 mart 2020 13:22

Predsjednik Skupštine sastao se sa ministrom odbrane Italije

Predsjednik Skupštine Crne Gore Ivan Brajović primio je danas ministra odbrane Republike Italije Lorenca Guerinija koji boravi u zvaničnoj posjeti Crnoj Gori.

Predsjednik Brajović je u razgovoru sa ministrom odbrane, ujedno i parlamentarcem sa značajnim iskustvom, izrazio zadovoljstvo visokim nivoom sveukupnih odnosa Crne Gore i Republike Italije, pri čemu parlamentarna saradnja sa Senatom i Predstavničkim domom zauzima značajno mjesto. Pored redovnih susreta na najvišem nivou, akcentovana je saradnja parlamentarnih radnih tijela na evropskom putu naše zemlje, kao i značaj parlamentarne diplomatije u zajedničkim vizijama dvije države.

Predsjednik Brajović ocijenio veoma značajnim NATO partnerstvo, kao i otvorenu i konkretnu podršku Italije Crnoj Gori u integracionom procesu.

Ministar odbrane Guerini je izrazio zadovoljstvo što je kao prvi predstavnik Vlade Republike Italije u prilici da posjeti Crnu Goru i potvrdi prijateljstvo dvije države. On je istakao da Italija veoma cijeni ulogu naše zemlje u NATO savezu i doprinosu regionalnoj stabilnosti, kao i da prepoznaje sve što je Crna Gora kao promoter građanskih vrijednosti, učinila na svom putu ka Evropskoj uniji.   

Na sastanku je bilo riječi o ekonomskoj saradnji, kao i izazovima sa kojima se suočavaju dvije države, region i Evropska unija.

Sagovornici su se saglasili da ne treba olako shvatati lažne vijesti i dezinformacije koje svojim uticajem na rast populizma pa i izborne procese, predstavljaju opasnost za demokratske države, čemu i NATO pridaje veliki značaj.

Sastanku sa ministrom odbrane Italije je prisustvovao i potpredsjednik Skupštine Crne Gore Genci Nimanbegu.

YouTube
Cloud