petak, 28 februar 2020 15:12

Brajović sa delegacijom ALDE grupe Evropskog parlamenta

Predsjednik Skupštine Crne Gore Ivan Brajović primio je danas delegaciju ALDE grupe u Evropskom parlamentu, koju predvodi predsjednik Grupe Hans van Balen.

Predsjednik Brajović je izrazio zadovoljstvo susretom sa poslanicima ALDE grupe koja je nakon proteklih izbora postala treće najjača grupacija u Evropskom parlamentu. “Intenzivan dijalog i razmjena mišljenja i iskustava između poslanika Skupštine Crne Gore i Evropskog parlamenta su od izuzetnog značaja za snaženje našeg partnerstva. U tom smislu ohrabruje nedvosmislena podrška Evropskog parlamenta politici proširenja, koja je najbolja politika Evropske unije, a koja mora biti zasnovana na individualnim postignućima država kandidata“ kazao je predsjednik Brajović.          

Poslanik Evropskog parlamenta Hans van Balen je naglasio da je ova posjeta potvrda dalje podrške evropskom putu Crne Gore. On je pozdravio prepoznatljive rezultate koje je Crna Gora postigla  u reformskim aktivnostima, dobrosusjedskoj saradnji i jačanju demokratizacije društva.

Sagovornici su se saglasili o važnosti aktivnog učešća svih aktera političke scene u daljem unaprjeđenju zakonodavstva i demokratizacije društva.

Sastanku su prisustvovali predsjednik Mreže liberalnih partija Jugoistočne Evrope (LIBSEEN) Roman Jakič, generalni sekretar LIBSEEN-a iz Hrvatske Goran Neralić i potpredsjednik Liberalne internacionale iz Sjeverne Makedonije Emil Kirijaš, poslanik Liberalne partije u Skupštini Crne Gore Andrija Popović i potpredsjednica Liberalne partije Dubravka Vujičić.

YouTube