srijeda, 27 novembar 2019 10:12

Predsjednik Skupštine čestitao jubileje Radija i Televizije Crne Gore i ulazak u digitalnu eru

Predsjednik Skupštine Crne Gore Ivan Brajović čestitao je jubileje Radija i Televizije Crne Gore generalnom direktoru Božidaru Šundiću i svim zaposlenima u Javnom servisu Crne Gore:                              

„Svim zaposlenima čestitam jubilej 75 godina od osnivanja Radija i 55 godina Televizije Crne Gore, kao i ulazak u digitalnu eru. Posebnu pažnju i čestitke posvećujem generacijama ranije zaposlenih među kojima su mnogi ugradili svoje karijere i živote u podizanje sistema Javnog servisa Crne Gore.

Vaša i naša Radio i Televizija rasla je i prolazila izazove zajedno sa posljeratnom Crnom Gorom. Današnji Javni servis ima obavezu i odgovornost koje mnogi drugi mediji ne moraju ili neće da preuzmu: njegovanje vrijednosti savremene Crne Gore i njenog identiteta kroz pravovremeni i objektivni informativni, dokumentarni, naučno-obrazovni,  kulturno-umjetnički, kao i zabavni i sportski program. Jedinstvenim vas čine i Satelitski i Program za manjine, od posebnog značaja za dijasporu i Crnu Goru bogatu nacijama, vjerama i kulturama. Vaša obaveza je i podrška medijskoj pismenosti svih, a posebno mladih generacija.   

Ulazak u digitalnu eru može biti dobar podsjetnik na pređeni put tokom istorijski kratkih 75 godina, od skromnih početaka do tehnički neslućenih mogućnosti. Značajnim ulaganjima posljednjih godina, država je stvorila preduslove koji Javni servis sada čine jednim od tehnički najmodernijih sistema u Evropi. Skupština Crne Gore će, osim kroz budžetski značajno opredijeljena sredstva, usaglašenim zakonskim rješenjima dodatno urediti pitanja od interesa za rad Javnog servisa i svih građana Crne Gore.

Želim da i ubuduće nastojite da budete što objektivniji i svestraniji, da uspješno odolijevate pritiscima i nerealnim očekivanjima, da njegujete sadržaje prepoznatljivog i nespornog kvaliteta, kao i da uživate sve veću popularnost. Sa pažnjom ćemo pratiti očekivano podizanje kvaliteta sadašnjih i novih programa televizije, radija i portala. 

Jedinstvenom radio-difuznom sistemu Crne Gore želim još mnogo jubileja, zaposlenima novu inspiraciju i radni elan u tehnički najsavremenijim uslovima, a gledaocima kojima i sam pripadam, zadovoljstvo u vrhunskom programu.“