utorak, 26 novembar 2019 14:44

Predsjednik Skupštine razgovarao sa predsjednikom Predstavničkog doma Kipra

Predsjednik Skupštine Crne Gore Ivan Brajović koji učestvuje na 13. Konferenciji predsjednika parlamenata malih evropskih zemalja u Nikoziji, sastao se danas sa  predsjednikom Predstavničkog doma Kipra Demetrisom Silurisom.

Predsjednik Skupštine Crne Gore izrazio je zadovoljstvo tradicionalno prijateljskim odnosima dvije države, koji imaju visok potencijal za dalji razvoj u svim oblastima od obostranog interesa. Sagovornici su se saglasili da susreti u okviru međunarodnih konferencija predstavljaju dobru priliku za kontinuirani dijalog, ali je neophodno raditi na konkretnijim programima saradnje dva parlamenta i njihovih odbora.

Učešće Crne Gore u inicijativi predsjednika parlamenata zemalja sa manje od milion stanovnika, predsjednik Brajović je ocijenio veoma značajnim, jer je riječ o društvu razvijenih evropskih zemalja, koje svojom odgovornom politikom pokazuju da i najmanje zemlje mogu biti jedne od najuspješnijih.

Predsjednik Predstavničkog doma Kipra Demetris Siluris u izjavi za medije rekao je:  

„Sastanak sa predsjednikom Brajovićem doživljavam kao prijateljski, prije nego zvanični i sastajemo se kad god imamo priliku. Sjutra nastavljamo sa zvaničnom Konferencijom gdje će učestvovati devet malih zemalja, kao i zemlje sa Bliskog istoka, a glavna tema će biti kako da ovo lično prijateljstvo pretočimo u saradnju između naših zemalja, ljudi i privrednika, na dobrobit naših država.“

Na Konferenciji predsjednika parlamenata malih evropskih zemalja danas i sjutra razgovara se o izazovima, mogućnostima i najboljim praksama ovih država u digitalnoj eri, međuregionaloj saradnji, kao i ulozi parlamenata u saradnji malih evropskih država na polju rijetkih bolesti.

U delegaciji Crne Gore je i predsjednik Privredne komore Crne Gore Vlastimir Golubović, koji će se sa kolegama iz devet malih evropskih država razgovarati na temu  investicija i ekonomskog razvoja kao izazova za te zemlje.

YouTube
Cloud

Kadrovi - Susret Brajović - Siluris
YouTube 
Cloud