četvrtak, 07 novembar 2019 14:11

Ujedinjeno Kraljevstvo nastavlja podršku reformskim procesima u Crnoj Gori

Predsjednik Skupštine Crne Gore Ivan Brajović primio je danas zamjenika direktora Direktorata za Zapadni Balkan u Forin Ofisu Ujedinjenog Kraljevstva, Lensa Doma.

Predsjednik Brajović je izrazio zadovoljstvo nastavkom podrške Ujedinjenog Kraljevstva reformskim procesima u Crnoj Gori, što je i potvrđeno povećanjem njihovih fondova za podršku projektima u ključnim oblastima. Naglasio je da će Crna Gora uvijek cijeniti objektivne izvještaje, doprinos i podršku njenom integracionom putu koju su davali tadašnji izvjestilac Evropskog parlamenta za Crnu Goru Čarls Tanok i  kopredsjedavajući Parlamentarnog odbora za stabilizaciju i pridruživanje Dejvid Martin.

Zamjenik direktora Direktorata Dom je odnose dvije države ocijenio odličnim, uz isticanje da Ujedinjeno Kraljevstvo jako poštuje doprinos Crne Gore kako NATO-u tako i podršci članstvu Republike Sjeverne Makedonije ovoj  Alijansi. Zahvalio je na odličnoj saradnji Skupštine Crne Gore sa Ambasadom Ujedinjenog Kraljevstva u Podgorici i Vestminsterskom fondacijom, sa kojima se sprovode interesantni zajednički projekti.  Uz naglasak na značaju rada Odbora za sveobuhvatnu reformu izbornog i drugog zakonodavstva, Dom je ohrabrio pokušaje da se dođe do zajedničkih rješenja na osnovu preporuka ODIHR-a.

 

 

Kadrovi - Predsjednik Skupštine  primio  zamjenika direktora Direktorata za ZB u Forin ofisu  

YouTube            
Cloud