petak, 18 oktobar 2019 14:15

Učesnici otvorenog časa „Za pravo, čast i slobodu Crne Gore“ u Skupštini

Predsjednik Skupštine Crne Gore Ivan Brajović primio je kreatore i učesnike otvorenog časa „Za pravo, čast i slobodu Crne Gore“. Riječ je o projektu koji je, u formi javnog časa, posvećen komitskom pokretu, a osmislili su ga i u njemu učestvuju   učenici i profesori istorije Gimnazije „Stojan Cerović“ iz Nikšića, kao i studenti – bivši učenici ove gimnazije.

Predsjednik Brajović je istakao značaj bavljenja temama iz istorije Crne Gore na moderan i jasan način, razumljiv mladim generacijama.

-  Za naše društvo je veoma važno da govorimo o onim temama i događajima iz istorije Crne Gore kojima dugo na pravi način nije poklanjana pažnja, a značajno su određivali dalji društveni i politički tok – istakao je predsjednik Skupštine.

Tokom susreta je bio riječi o izazovima kroz koje je Crna Gora u svojoj istoriji prolazila, kao i prelomnim trenucima koji su uticali na status i razvoj naše zemlje.

Prvi otvoreni čas „Za pravo, čast i slobodu Crne Gore“ održan je u pozorištu u Nikšiću u decembru prošle godine, a potom u Kolašinu, Cetinju i Podgorici.

Posjeta Skupštini Crne Gore bila je prilika i za obilazak izložbe „Crna Gora na naslovnim stranama italijanskih časopisa“ posvećene jubileju 140 godina od uspostavljanja diplomatskih odnosa Crne Gore i Italije.  

 

YouTube 

Cloud