ponedjeljak, 07 oktobar 2019 18:14

Brajović primio novog ambasadora Ruske Federacije u Crnoj Gori

Predsjednik Skupštine Crne Gore Ivan Brajović primio je danas u nastupnu posjetu novog ambasadora Ruske Federacije u Crnoj Gori Vladislava Vladislavoviča Maslenikova.

Predsjednik Brajović je, uz uvjerenje da će tokom njegovog mandata odnosi dvije države biti unaprijeđeni, čestitao ambasadoru stupanje na dužnost i poželio uspjeh u njegovom daljem radu. Naglasio da je prioritet Crne Gore da razvija dobrosusjedsku saradnju kako sa državama regiona  tako i sa ostalima, vodeći računa da svoju spoljnu politiku usaglašava sa stavovima Evropske unije. Crna Gora je zemlja članica NATO i predvodnik u procesu evropske integracije, što ne može biti smetnja za razvoj dobre ekonomske i političke saradnje i sa zemljama koje nisu članice tih saveza, ukazao je predsjednik Brajović.

Ambasador Maslenikov je istakao da mu je posebna čast da predstavlja svoju zemlju u Crnoj Gori,  državi sa kojom Ruska Federacija imaju viševjekovne i tradicionalne odnose. Uz ocjenu da je od značaja za obije strane da se ulože napori na normalizaciji odnosa, što je od interesa za građane, ukazao je na potrebu postojanja političke volje.

Imajući u vidu da je Skupština Crne Gore još 2017. godine formirala Grupu prijateljstva sa ruskom Dumom, sagovornici su se saglasili da značajnu ulogu u poboljšanju odnosa može imati parlamentarna diplomatija, te je u narednom periodu potrebno zajednički sagledati nove oblike saradnje.

 

Nastupna posjeta ambasadora Ruske Federacije kod predsjednika Skupštine
Cloud