četvrtak, 03 oktobar 2019 11:07

Predsjednik Skupštine sa delegacijom Odbora za vanjsku politiku Državnog zbora Republike Slovenije

Predsjednik Skupštine Crne Gore Ivan Brajović sastao se sa delegacijom Odbora za vanjsku politiku Državnog zbora Republike Slovenije.

Predsjednik Brajović je izrazio zadovoljstvo sjajnim odnosima između Crne Gore i Slovenije, te bogatom saradnjom između dvije zemlje u različitim oblastima, kojoj doprinosi i redovna parlamentarna saradnja na svim nivoima. Predsjednik se zahvalio za svu podršku koju nam Slovenija pruža na putu integracije u Evropsku uniju i naglasio važnost poštovanja pojedinačnih postignuća država kandidata. Dodao je da je Slovenija jedan od važnijih investitora, te da odlične odnose dva parlamenta treba u narednom periodu staviti u svrhu dodatnog jačanja ekonomskih veza.

Predsjednik Odbora za vanjsku politiku Državnog zbora Slovenije Matjaž Nemec je potvrdio opredjeljenje Slovenije da se u pogledu integracionog procesa u potpunosti poštuje princip regate i naglasio da je Slovenija ponosna na sva postignuća Crne Gore na ovom polju, kao i zbog činjenice da smo ostvarili članstvo u NATO-u. Dodao je da je za Sloveniju Crna Gora faktor stabilnosti u regionu, te istakao da je Slovenija najbolji promoter ovog regiona u EU.

Tokom sastanka razmijenjena su mišljenja i o političkoj situaciji u Crnoj Gori, Sloveniji i regionu.

Sastanku su prisustvovali i članovi delegacije Odbora za vanjsku politiku Državnog zbora Slovenije, poslanici Monika Gregorčić i Nik Prebil i ambasador Slovenije u Crnoj Gori, Gregor Presker.

YouTube 
Cloud