srijeda, 02 oktobar 2019 12:40

Brajović primio novog ambasadora Slovenije u Crnoj Gori

Predsjednik Skupštine Crne Gore Ivan Brajović primio je danas u nastupnu posjetu novog ambasadora Republike Slovenije u Crnoj Gori Gregora Preskera.

Predsjednik Brajović je čestitajući stupanje na dužnost ambasadoru, ocijenio da je Slovenija pouzdan partner Crnoj Gori na planu ostvarivanja ključnih vanjskopolitičkih prioriteta, koji se nakon članstva u NATO, u prvom redu odnose na evropsku integraciju.

Ambasador Presker naglasio da je Slovenija jak zagovornik proširenja, uz naglasak da se stalno mora ponavljati priznanje Crnoj Gori da je najdalje odmakla u reformama i da treba da bude uzor ostalim zemljama u regionu. Istakao da svi potvrđuju i prepoznaju da je Crna Gora faktor stabilnosti u regionu, jako aktivan u svim regionalnim inicijativama, primjer dobrosusjetske saradnje i države koja je bez rezervi uskladila svoju vanjusku politiku sa Evropskom unijom.

Sagovornici su se saglasili da u narednom periodu posebnu pažnju treba posvetiti jačanju ekonomskih odnosa dvije države, naročito u oblasti privredne saradnje.

 

VIDEO : 

YouTube