petak, 20 septembar 2019 12:36

Predsjednik Brajović primio ambasadora Švedske

Predsjednik Skupštine Crne Gore Ivan Brajović primio je danas nerezidentnog ambasadora Kraljevine Švedske u Crnoj Gori Jana Lundina sa kojim je razgovarao o unaprjeđenju bilateralnih odnosa, evropskom putu Crne Gore, kao i aktuelnim prilikama u našoj zemlji i regionu.

Ocijenivši da Crna Gora i Švedska imaju odlične odnose, predsjednik Brajović je konstatovao da postoje sve pretpostavke za dalje snaženje saradnje u svim oblastima od zajedničkog interesa. Uz zahvalnost na dosadašnjoj podršci Švedske evropskoj budućnosti Crne Gore, predsjednik Skupštine je izrazio očekivanje da će novi sastav Evropske komisije zadržati politiku proširenja visoko na svojoj agendi, što bi predstavljalo pozitivnu poruku i za druge države Zapadnog Balkana.

Ambasador Lundin je naglasio da njegova zemlja snažno podržava evropski put Crne Gore i regiona, i informisao predsjednika Brajovića da će Kraljevina Švedska u narednom periodu intenzivirati saradnju sa zemljama kandidatima za članstvo u Uniji, posebno u oblasti ekonomije.

YouTube