ponedjeljak, 16 septembar 2019 12:18

Brajović primio Grupu prijateljstva Velike narodne skupštine Republike Turske sa Crnom Gorom

Predsjednik Skupštine Crne Gore Ivan Brajović primio je danas delegaciju Grupe prijateljstva Velike narodne skupštine Republike Turske sa Crnom Gorom, koju predvodi predsjednik Erol Kavundžu.

Predsjednik Brajović je istakao zadovoljstvo dinamikom parlamentarne saradnje, kao i jačanjem sveukupnih odnosa dvije države. On je naglasio da odlične političke odnose prati razvijena ekonomska saradnja, gdje su od velikog značaja za Crnu Goru i investicije u manje razvijena područja.

Predsjednik Grupe prijateljstva Kavundžu izrazio je zadovoljstvo održavanjem redovnog dijaloga kao i spremnošću oba parlamenta za produbljivanje saradnje novim sadržajima. On je istakao da je Crna Gora zemlja tolerancije, suživota i mira, a da njena Skupština u kojoj su zastupljeni predstavnici građana, pravo je ogledalo multietničnosti i predstavlja primjer u svijetu.

Sagovornici su se saglasili da brojna crnogorska dijaspora predstavlja značajan potencijal za intenziviranje naših bilateralnih, kulturnih i ekonomskih odnosa.

* * * * *

Predsjednik Skupštine sa Grupom prijateljstva Skupštine Republike Turske

YouTube      
Cloud