četvrtak, 01 avgust 2019 15:16

Predsjednik Skupštine otvorio konstitutivnu sjednicu novoizabranog Savjeta Agencije za sprječavanje korupcije

Predsjednik Skupštine Crne Gore Ivan Brajović otvorio je danas konstitutivnu sjednicu novoizabranog Savjeta Agencije za sprječavanje korupcije. On je  izrazio očekivanja da će Savjet raditi odgovorno i profesionalno, te da će sa velikom posvećenošću ostvariti najbolje rezultate, koji su u interesu građana Crne Gore.

“Vjerujem da ste svjesni odgovornosti koju preuzimate izborom za člana Savjeta, kao i činjenice da je fokus javnosti značajno usmjeren ka radu Savjeta i same Agencije za sprječavanje korupcije. Siguran sam da ćete svojim profesionalnim i odgovornim radom doprinijeti da i Savjet i Agencija odgovore obavezama koje stoje pred vama u narednom periodu, a njih će biti sve više kako se približavamo Evropskoj uniji”, naveo je predsjednik Brajović.

Tokom uvodnog obraćanja, predsjednik Brajović podsjetio je članove Savjeta da je Skupština sa svog stanovišta preuzela sve neophodne pretpostavke kako bi Savjet bio izabran na najbolji mogući način. On je naglasio da će Skupština Crne Gore i druge nadležne institucije, kao i građani pažljivo pratiti aktivnosti Savjeta.

Tokom razgovora, sagovornici su razmijenili mišljenja  o budućem radu Savjeta Agencije, na osnovu Zakona o sprječavanju korupcije. Poseban akcenat stavljen je na izbor predsjednika Savjeta Agencije i dogovoreno je da se izbor predsjednika obavi na prvoj narednoj sjednici Savjeta u punom sastavu.

Skupština Crne Gore izabrala je Gavrila Čabarkapu, Zlatka Vujovića, Momčila Radulovića, Goranku Vučinić i Rifata Hadrovića za članove Savjeta Agencije za sprječavanje korupcije na Desetoj sjednici Prvog redovnog (proljećnjeg) zasijedanja u 2019. godini. 

 

Govor predsjednika
YouTube           
 
Kadrovi - Konstitutivna sjednica novoizabranog Savjeta Agencije za sprječavanje korupcije
YouTube            
Cloud      
 
Izjava za medije predsjednika Ivana Brajovića
YouTube           
Cloud