petak, 19 jul 2019 15:25

Predsjednik Skupštine primio predsjednika crnogorske zajednice Buenos Ajresa

Predsjednik Brajović: Ne zaboravite svoje korijene i poštujte državu u kojoj živite

Predsjednik Skupštine Crne Gore Ivan Brajović primio je danas predsjednika crnogorske zajednice Buenos Ajresa Emilija Ognjenovića koji boravi u Crnoj Gori.

Izražavajući zadovoljstvo susretom, predsjednik Skupštine Crne Gore je izrazio zadovoljstvo ukazanom prilikom da razgovara sa potomkom porodice koju s uvažavanjem ističe poglavar Katoličke crkve papa Franjo, kada govori o svojoj vezi sa našom državom i Crnogorcima.

Predsjednik Brajović je kazao da izrazito cijeni to što crnogorski iseljenici u Republici Agrentini nikada nijesu zaboravili svoju postojbinu i sa ponosom i poslije dva vijeka života na drugom kontinentu uvijek naglašavaju crnogorsko porijeklo.

- Prilikom boravka u drugim državama posebno mi zadovoljstvo uvijek predstavlja da razgovaram sa isljenicima iz Crne Gore i da im poručim da nikada ne zaboravljaju svoje korijene i zemlju porijekla, ali i da uvijek poštuju svoju novu domovinu – kazao je predsjednik crnogorske Skupštine.

Predsjednik crnogorske zajednice Buenos Ajresa Emilijo Ognjenović zahvalio je  predsjedniku Skupštine na toploj dobrodošlici i kazao da je posebno ponosan što je pomenuo njegovog strica koji je sadašnjeg Papu zaredio u biskupski red.   

Ognjenović je upoznao predsjednika sa predstojećom prezentacijom Crne Gore koja je zakazana za 24. avgust u centru glavnog grada Argentine, kao i sa aktivnostima na otvaranju Crnogorskog kulturnog centra.

Tokom razgovora razmijenjena su mišljenja o daljem jačanju političkih, kulturnih i privrednih veza između Crne Gore i Republike Argentine i značaju crnogorske zajednice u toj zemlji.  

YouTube

Cloud