petak, 19 jul 2019 12:35

Nastavlja se podrška članstvu Crne Gore u EU

Predsjednik Skupštine Crne Gore Ivan Brajović primio je danas u oproštajnu posjetu  ambasadora Republike Slovenije Mitju Močnika kojem je zahvalio na doprinosu koji je pružio tokom obavljanja uspješne diplomatske misije u Podgorici, snaženju odnosa i partnerske saradnje između dvije zemlje koje njeguju tradicionalno prijateljstvo.    

Predsjednik Brajović je u razgovoru naglasio značaj kontinuiranog produbljivanja parlamentarne saradnje i još jednom zahvalio ambasadoru na odličnoj organizaciji njegove zvanične posjete Republici Sloveniji, koja je realizovana početkom juna 2019. U tom kontekstu zajednički je izraženo zadovoljstvo intenziviranjem komunikacije i saradnje koju bilježe, u poslijednje vrijeme, dva parlamenta na svim nivoima.

Predsjednik crnogorske Skupštine je, zahvalivši na dragocjenoj podršci Slovenije reformskim naporima Crne Gore i njenoj evropskoj budućnosti, istakao uvjerenje da će ta podrška biti još izraženija u periodu u kojem je neophodna snažna afirmacija politike proširenja u cilju obezbjeđivanja trajne stabilnosti i razvoja Evrope.

Ambasador Močnik je istakao zadovoljstvo gostoprimstvom koje mu je ukazano u Crnoj Gori, kao i brojnim prijateljstvima koja je uspostavio u našoj zemlji.  U razgovoru je posebno akcentovao nastavak slovenačke podrške članstvu Crne Gore u Evropskoj uniji, posebno imajući u vidu da će i njegov budući angažman u Ministarstvu vanjskih poslova Slovenije između ostaloga biti vezan za politiku proširenja. 

YouTube

Cloud