Print this page
četvrtak, 06 jun 2019 16:57

Predsjednik Skupštine u Parlamentu Slovenije i sa crnogorskim iseljenicima

Drugog dana zvanične posjete Republici Sloveniji, predsjednik Skupštine Crne Gore Ivan Brajović imao je zajednički sastanak sa predstavnicima Odbora za vanjsku politiku, Odbora za pitanja Evropske unije i poslanicima-članovima Grupe prijateljstva sa Crnom Gorom Državnog zbora Republike Slovenije. 

U slovenačkom parlamentu crnogorska delegacija je takođe imala susret sa predstavnicima poslaničkih grupa Liste Marjana Šareca, Slovenačke demokratske partije i Partije Alenke Bratušek

Tokom svih sastanaka potvrđena je puna podrška naporima Crne Gore u ostvarenju njenih strateških ciljeva, usvajanju neophodnih standarda za članstvo u evropsku porodicu naroda i naporima u stvaranju sigurnog i stabilnog političko-ekonomskog ambijenta za kvalitetniji životni standard crnogorskih građana. Predsjednik Brajović je ocijenio značajnim redovnu parlamentarnu saradnju na svim nivoima, među kojima je posebno istakao učešće predsjednika Državnog zbora Dejana Židana na XVI konferenciji predsjednika parlamenata Jadranko-jonske inicijative u Budvi i poslanika slovenačkog parlamenta na Konferenciji mladih parlamentaraca u Podgorici, kao i studijske posjete Državnom zboru delegacija Odbora za ljudska prava i slobode i Odbora za zdravstvo, rad i socijalno staranje Skupštine Crne Gore.

Predsjednik Skupštine je današnje sastanke iskoristio da slovenačkim kolegama predstavi dinamiku procesa pregovora Crne Gore sa Evropskom unijom i aktuelna  dešavanja na političkom i ekonomskom planu u našoj zemlji. Ocjenivši slovenačka reformska iskustva dragocjenim, predsjednik Brajović je zahvalio poslanicima Državnog zbora na nesebičnoj pomoći i podršci koju Republika Slovenija u kontinuitetu pruža evropskom putu Crne Gore. 

Boravak u Sloveniji predsjednik Skupštine je iskoristio za sastanak sa počasnim konzulom Crne Gore u Sloveniji Vojom Kovačem, predstavnikom u Savjetu za saradnju sa iseljenicima Remzom Skenderovićem, kao i predstavnicima svih udruženja crnogorskih iseljenika u Republici Sloveniji. Tokom susreta je bilo riječi o pitanjima od interesa crnogorskih državljana koji žive u Sloveniji, kao i prilikama u Crnoj Gori i regionu.

U delegaciji Skupštine Crne Gore u posjeti Republici Sloveniji su članovi parlamentarne Grupe prijateljstva sa parlamentom Slovenije poslanici Branko Čavor i Danijel Živković.

 

VIDEO: Drugi dan zvanične posjete Sloveniji

YouTube          
Cloud      

 

Galerija fotografija