četvrtak, 07 mart 2019 16:44

Predsjednik Skupštine sastao se sa predsjednikom Grčke

-  Uloga parlamenata kao najsnažnije osnove i stuba zemalja članica Evropske unije je ogromna, jer se Unija zasniva na predstavničkoj demokratiji i vladavini prava – zaključeno je između ostalog na sastanku  predsjednika Skupštine Crne Gore Ivana Brajovića sa predsjednikom Republike Grčke Prokopisom Pavlopulosom.

Predsjednik Brajović je istakao da će o parlamentarnoj dimenziji jačanja stabilnosti i saradnje među državama regiona posebno biti riječi na predstojećoj XVI konferenciji predsjednika parlamenata Jadransko jonske inicijative koja će biti održana u Budvi 18. i 19. marta, na kojoj će učestvovati i potpredsjednik grčkog parlamenta Georgios Varemenos.

Predsjednik Republike Grčke je naglasio da se međunarodna uloga Crne Gore mjeri stepenom njenog evropejstva i u skladu sa dosljednom primjenom principa koje dijeli sa zajednicom evropskih naroda. Skupština Crne Gore tome može značajno doprinijeti, saradnjom sa evropskim parlamentima i usvajanjem evropskog zakonodavstva.

Predsjednik Brajović je zahvalio na dosadašnjoj podršci Grčke na evoatlantskom i evropskom putu Crne Gore i istakao da odlične političke odnose treba nadograditi snažnijom saradnjom u oblasti ekonomije.

 

VIDEO: Susret Brajović - Pavlopulos
YouTube           
Cloud