petak, 01 mart 2019 16:20

Predsjednik Skupštine razgovarao sa predsjednikom Sobranja Sjeverne Makedonije

Predsjednik Skupštine Crne Gore Ivan Brajović razgovarao je danas na Cetinju sa predsjednikom Sobranja Republike Sjeverne Makedonije Talatom Džaferijem, koji je prisustvovao raspravi i glasanju poslanika crnogorskog parlamenta za Predlog zakona o potvrđivanju Protokola uz Sjevernoatlantski ugovor o pristupanju Republike Sjeverne Makedonije.

Predsjednik Skupštine je tokom susreta istakao značaj evroatlantskog puta Sjeverne Makedonije i izrazio zadovoljstvo što je Crna Gora izglasavanjem Zakona još jednom pokazala nedvosmislenu podršku makedonskoj evroatlantskoj budućnosti.

Predsjednik makedonskog parlamenta izrazio je zahvalnost na prilici da  prisustvuje raspravi i glasanju za Zakon kojim je Sjeverna Makedonija korak bliže NATO članstvu.

Sagovornici su istakli značaj potpisivanja Prespanskog sporazuma i sjevernoatlantskog puta Sjeverne Makedonije za jačanje doborsusjedske saradnje i regionalnu stabilnost. Oni su ocijenili da Crna Gora i Sjeverna Makedonija treba da rade na jačanju ekonomske saradnje, koja treba da prati postojeće odlične političke odnose, među kojima parlamentarna saradnja zauzima istaknuto mjesto.

Predsjednik Skupštine je danas u skupštinskom izlaganju istakao da Crna Gora, kao jedna od članica NATO, danas prvi put u svojoj istoriji, 13 godina od obnove svoje državnosti, ima priliku da se izjasni o predlogu za prijem nove države u Alijansu. Brajović je istakao da u Crnoj Gori benefiti NATO članstva i sada postoje, pri čemu će njihov jasniji zamajac biti sve vidljiviji u godinama koje slijede.

 

Potvrđivanje Protokola uz Sjevernoatlantski ugovor o pristupanju Republike Sjeverne Makedonije

YouTube 

CloudCloud