ponedjeljak, 25 februar 2019 14:53

Predsjednik Skupštine primio u nastupnu posjetu ambasadorku Turske

Predsjednik Skupštine Crne Gore Ivan Brajović primio je danas novoimenovanu ambasadorku Republike Turske u Crnoj Gori Songul Ozan kojoj je poželio uspješnu diplomatsku misiju.

-  Došli ste u prijateljsku zemlju i naše je očekivanje da ćete, koristeći odlične potencijale za saradnju, doprinijeti daljem jačanju odnosa između Crne Gore i Republike Turske na svim poljima– poručio je predsjednik Brajović.

Tokom razgovora posebno je bilo riječi o unaprjeđenju parlamentarne saradnje,  kako na najvišem nivou, tako i na nivou odbora i grupa prijateljstva, sa primjernom dosadašnjom komunikacijom.

-  Počastvovana sam što sam imenovana za ambasadorku u prijateljskoj Crnoj Gori s kojom Republika Turska u okviru NATO razvija partnerske odnose - istakla je ambasadorka Ozan dodajući da u Turskoj naša zemlja predstavlja model međuetničke i međuvjerske harmonije, kao i zemlja koja je ostvarila zavidan uspjeh na polju evropske integracije.

Imajuću u vidu bogato regionalno diplomatsko iskustvo ambasadorke Ozan, razmijenjena su mišljenja o situaciji u zemljama Zapadnog Balkana. Predsjednik Skupštine je posebno pohvalio napore koje Turska ulaže za zbrinjavanje ogromnog broja sirijskih izbjeglica.

 

VIDEO: Predsjednik Skupštine Crne Gore Ivan Brajović primio novu ambasadorku Turske Songül Ozan

YouTube              
Cloud