utorak, 22 januar 2019 12:02

Čestitka predsjednika Skupštine povodom Dana novinara Crne Gore

Predsjednik Skupštine Crne Gore Ivan Brajović čestitao je Dan novinara Crne Gore 23. januar, koji se obilježava u znak sjećanja na 23. januar 1871. godine kada je na Cetinju odštampan prvi broj lista "Crnogorac":

“Poštovani novinari,

Duboko vjerujem da medijske slobode svuda, a prije svega u Crnoj Gori koja je naša kuća i dom, moraju da budu lice naprednog demokratskog društva, uprkos iskušenjima i zloupotrebama koje nosi svako vrijeme, pa i naše.

Siguran sam da svi imamo privilegiju što smo dio digitalnog doba, a posebno novinari, jer nikada kao sada informacija nije bila dostupnija i brža, a samim tim selekcija i upotreba nikad izazovniji i odgovorniji. Međutim, novinarska etika i objektivnost, uprkos kvantitetu moraju isplivati kao sušti kvalitet od kojeg ćemo svi imati koristi. Čuvajući ugled, profesionalnost i kreativnost struke, crnogorski novinari čuvaju sebe, a svoje medije i naše društvo prave boljim i pravednijim mjestom za život i egzistenciju.

Institucije države dijele interes medija da doprinose da naši građani budu tačno i blagovremeno informisani, kao i da dobiju druge primjerene medijske sadržaje. Uzajamna podrška institucija države i medija, a posebno novinara -  da svako u svom poslu bude još bolji, naš je zajednički zadatak.      

U to ime Vam čestitam Dan novinara – 23. januar.“