petak, 21 decembar 2018 16:08

Predsjednik Skupštine razgovarao sa ambasadorom Jordana

Bilateralni odnosi Crne Gore i Kraljevine Jordan razvijaju se bez prepreka, čime je otvoren put za dalju parlamentarnu i ekonomsku saradnju – zaklučeno je na sastanku predsjednika Skupštine Crne Gore Ivana Brajovića sa nerezidentnim ambasadorom Jordana  Favazom Al Eitanom.

Sagovornici su ocijenili da parlamentarni dijalog na najvišem nivou i u okviru grupa prijateljstva predstavlja dobru osnovu za razvoj odnosa u brojnim oblastima i korišćenje ekonomskih potencijala dvije zemlje. Visoko razvijeni zdravstveni turizam Jordana, poljoprivreda i trgovinska razmjena, akcentovani su kao djelatnosti u kojima mogu biti korišćene najbolje poslovne prakse i ostvarena saradnja.

Ambasador Jordana je istakao interes intenziviranja odnosa sa državama Zapadnog Balkana, među kojima Crna Gora zauzima posebno mjesto svojom političkom stabilnošću i potencijalima u brojnim oblastima.

Predsjednik Brajović je odao priznanje na očuvanju stabilnosti i sigurnosti Jordana imajući u vidu izazove sa kojima se ova država suočava, prevashodno sa velikim brojem migranata koji trenutno čine gotovo polovinu stanovništva kraljevine.

 

VIDEO: Susret sa ambasadorom Jordana

YouTube             
Cloud