ponedjeljak, 26 decembar 2016 17:51

Posvećenost jačanju odnosa primjerenih susjednim državama

Predsjednik Skupštine Ivan Brajović primio je ambasadora Kosova u Crnoj Gori Skendera Durmišija.

Na sastanku je naglašen značaj unaprjeđenja povjerenja i obostrane posvećenosti jačanju odnosa primjerenih susjednim državama.

Istaknuto je da evropske i evroatlantske integracije predstavljaju zajednički cilj, pri čemu bi prenošenje znanja i iskustva Crne Gore bili dragocjeni za suśedno Kosovo. Ambasador Durmiši je naveo Crnu Goru kao primjer zemlje sa jasnom orijentacijom za demokratiju, stabilnost i regionalnu saradnju.

- Kosovo se raduje vašim uspjesima i pozdravlja svaki napredak Crne Gore, jer je to interes Regiona, rekao je ambasador Durmiši.

Predsjednik Brajović je ukazao na značaj ustavnog priznanja crnogorske nacionalne manjine na Kosovu.

Ambasador je iznio čvrsto uvjerenje da ne postoje političke prepreke, te da će nakon potrebne procedure, u kosovskom Parlamentu doći do ustavnog priznanja crnogorske manjine.

- Saglasili smo se da na parlamentarnom nivou postoji mnogo prostora za unapređenje saradnje, kako na nivou odbora, parlamentarnih grupa prijateljstva, razmjena mišljenja u okviru međunarodnih konferencija. Parlamenti mogu mnogo da učine na dodatnom jačanju dobrosusjedskih odnosa, naglasio je Brajović. 

VIDEO

Susret Brajović - Durmishi