petak, 21 decembar 2018 14:25

Predsjednik Skupštine primio novu ambasadorku SAD

Predsjednik Skupštine Crne Gore Ivan Brajović primio je danas u nastupnu posjetu novu ambasadorku Sjedinjenih Američkih Država u Crnoj Gori Džudi Rajzing Rajnke. Predsjednik Brajović je zahvalio na dosadašnjoj podršci SAD Crnoj Gori tokom svih prethodnih godina od obnove državnosti, posebno NATO članstvu naše zemlje.

Sagovornici su se saglasili da parlamenti predstavljaju važan dio demokratskog sistema i osnovnih društvenih vrijednosti, pa treba nastaviti rad na jačanju parlamentarne saradnje.  

Ambasadorka Rajnke je kao prioritete navela podršku izgradnji kapaciteta za efikasan angažman u okviru evroatlantske zajednice, kao i reformama na evropskom putu Crne Gore. Predsjednik Skupštine i ambasadorka SAD su istakli obostrani interes za prioritetno jačanje  bilateralne saradnje na ekonomskom planu. 

Predsjednik Brajović je zahvalio na iskazanoj ličnoj želji ambasadorke da se angažuje na boljem međusobnom upoznavanju građana dvije zemlje i produbljivanju veza prijateljskih naroda partnerskih zemalja sa zajedničkim vrijednostima.

YouTube

Cloud