utorak, 06 novembar 2018 14:14

Predsjednik Skupštine primio šeficu Misije OEBS-a u Crnoj Gori

Predsjednik Skupštine Crne Gore Ivan Brajović primio je danas delegaciju Misije OEBS-a u Crnoj Gori na čelu sa šeficom, ambasadorkom Mariz Davije, sa kojom je razgovarao o predstojećim aktivnostima Odbora za dalju reformu izbornog i drugog zakonodavstva, kao i drugim temama od interesa za rad Skupštine.

Na primjeru formiranja Odbora, predsjednik Brajović je akcentovao aktivan i konstruktivan odnos poslaničkih klubova parlamentarnih stranaka sa zajedničkim ciljem dodatnog jačanja povjerenja građana u izborni proces, čime je Skupština još jednom pokazala političku zrelost. Razmatranje i implementacija preporuka OEBS/ODIHR dobijenih nakon parlamentarnih i predsjedničkih izbora, biće jedan od najvažnijih zadataka u radu Odbora, istakao je predsjednik Skupštine.

Šefica Misije OEBS-a je pozdravila formiranje Odbora, uz učešće vladajuće većine i opozicije, kao i nevladinog sektora i akademske zajednice. Ambasadorka Davije je ponudila ekspertsku pomoć OEBS-a kako u dijelu zakonodavstva kojim će se baviti Odbor, tako i jačanju kapaciteta skupštinske službe kao podrške radu poslanika.

Predsjednik Brajović je još jednom izrazio zadovoljstvo odličnom saradnjom Skupštine Crne Gore sa OEBS-om i Misijom u Crnoj Gori, kao i PS OEBS-a, njihovim  pouzdanim i konstruktivnim partnerstvom u procesima od značaja za demokratske reforme u našoj zemlji.

YouTube           
Cloud