srijeda, 12 septembar 2018 15:48

Predsjednik Skupštine primio novog ambasadora NR Kine

Predsjednik Skupštine Crne Gore Ivan Brajović primio je u nastupnu posjetu novog ambasadora Narodne Republike Kine Liu Đina.

Sagovornici su se saglasili da postoje odlični politički i ekonomski odnosi dviju država, na čijem stalnom razvoju treba i dalje raditi.  Posebno je istaknut značaj sprovođenja planirane  dinamike u izgradnji prioritetne dionice autoputa Bar -  Boljare, kao najvećeg infrastrukturnog projekta u Crnoj Gori. 

Predsjednik Brajović je zahvalio na podršci NR Kine Crnoj Gori i razumijevanju njenih potreba, što se između ostalog ogleda u brojnim donacijama u oblasti infrastrukture, zdravstva itd.  Predsjednik Skupštine je podsjetio na aktivan angažman naše zemlje u mehanizmu 1+16 kao i inicijativi „Pojas i put“.

Kada je riječ o parlamentarnoj saradnji, sagovornici su naglasili potrebu intenzivnije saradnje kroz grupe prijateljstva, čemu će doprinijeti i nedavno formiranje grupe prijateljstva Svekineskog narodnog kongresa.

Ambasador NR Kine je istakao brojne mogućnosti ekonomske saradnje dviju država, čime bi bio potvrđen i unaprijeđen prijateljski i partnerski odnos Crne Gore i Kine.    

YouTube

Cloud