petak, 25 novembar 2016 15:50

Predsjednik Skupštine Ivan Brajović u Hrvatskom saboru prisustvovao ratifikaciji Protokola o pristupanju Crne Gore NATO-u

Predsjednik se zahvalio  Hrvatskoj na snažnoj podršci

Predsjednik Skupštine Crne Gore Ivan Brajović, na poziv predsjednika Hrvatskog sabora Boža Petrova, prisustvovao je danas sjednici Hrvatskog sabora na kojoj je usvojen Zakon o ratifikaciji Protokola o pristupanju Crne Gore NATO-u. 

Tokom sastanka sa predsjednikom Hrvatskog sabora, predsjednik Brajović se zahvalio Hrvatskoj na snažnoj podršci evropskim i evroatlantskim integracijama Crne Gore i izrazio zadovoljstvo što je Hrvatska prva zemlja koju je posjetio kao predsjednik Skupštine Crne Gore. On je istakao da dobrosusjedski odnosi dvije zemlje mogu služiti za primjer cijelom regionu i dodao da će dva parlamenta u narednom periodu nastojati da uspostave nove modele saradnje kojima bi dodatno ojačali međusobne veze i razgovarali o temama od suštinskog značaja za građane obje zemlje. 

Predsjednik Petrov je izrazio zadovoljstvo zbog ratifikacije Protokola u Saboru jer se Hrvatska snažno zalaže za dalje proširenje Sjevernoatlantskog saveza. Petrov je, takođe, saopštio da Hrvatska ostaje otvorena da i ubuduće pruža podršku Crnoj Gori na njenom putu ka Evropskoj uniji, te uputio srdačne čestitke Brajoviću na izboru za predsjednika Skupštine Crne Gore. 

Predsjednik Brajović je uputio poziv predsjedniku Petrovu da posjeti Crnu Goru, koji je sa zadovoljstvom prihvaćen.

Izjave za medije:

Youtube: https://youtu.be/fwOLFwzgGm4

Cloud: https://skupstina.erp4.me/index.php/s/KnKGFGbTFVsH9BR

Video materijal:

Cloud: https://skupstina.erp4.me/index.php/s/8vy2Azw53rMy9lh