petak, 29 decembar 2017 14:00

Novogodišnja čestitka predsjednika Skupštine

Novogodišnja čestitka predsjednika Skupštine Crne Gore Ivana Brajovića:

Poštovani građanke i građani Crne Gore,

Na kraju 2017. godine obraćam Vam se sa osjećajem zadovoljstva jer je za nama jedna uspješna godina u kojoj smo, svi zajedno, postigli istorijske diplomatske rezultate. Tu prije svega mislim na ulazak u NATO, čime smo ispunili našu ustavnu obavezu i obezbijedili preduslov za sigurnu budućnost svih crnogorskih građana.

Naredna godina će, takođe, biti puna izazova koje moramo savladati i planova koje ćemo ostvariti na osnaživanju unutrašnjeg dijaloga, privrednog i ekonomskog rasta i razvoja. Crna Gora će nastaviti da teži najvećim vrijednostima razvijenih demokratija. Na tom putu u narednoj godini naši partneri su najrazvijenije zemlje svijeta, njihovi dominantni privredni, ekonomski i vojni resursi, kao i naše još uvijek nedovoljno iskorišćeno blago - ljudski, privredni, turistički i drugi potencijali.

Nije Crna Gora u istoriji imala mnogo predispozicija i šansi kao što smo ih  stvorili i koje nam se pružaju u 2018. godini. Vjerujem da ćemo zrelo i dinamično odgovoriti zadacima, dužnostima i obavezama i Crnu Goru učiniti za još bližom Evropskoj uniji.

U to ime svim građankama i građanima Crne Gore, u zemlji i inostranstvu, kao i svim ljudima dobre volje čestitam Novu godinu. Želim vam da praznike provedete u miru, sreći i radosti.

 

VIDEO

Novogodišnja čestitka Ivana Brajovića

youtube          
cloud