utorak, 05 decembar 2017 17:17

Predsjednik Skupštine Crne Gore razgovarao sa premijerom Gruzije

Drugog dana bilateralne posjete Gruziji predsjednik Skupštine Crne Gore  Ivan Brajović sastao se sa predsjednikom Vlade Gruzije Georgijem Kvirikašvilijem.

Tokom razgovora zajednički je ocijenjeno da je riječ o dvije prijateljske države, koje imaju dosta istorijskih sličnosti i evropske i evroatlantske ciljeve. Konstatovano je da postoji prostor za unaprjeđenje odnosa između naše dvije zemlje, posebno u oblasti ekonomije.

Predsjednik Brajović je pozdravio mudar i strpljiv pristup Gruzije u vezi sa problemom okupiranih teritorija. Izrazio je uvjerenje da će vizna liberalizacija između dvije države biti zamajac naših odnosa na svim nivoima.

Premijer Kvirikašvili je istakao Crnu Goru kao primjer države koja je zahvaljujući dosljednoj i jasnoj  politici uspjela da ostvari jedan od svojih najvažnijih vanjsko političkih ciljeva - članstvo u NATO, te da napravi značajan iskorak na putu integracije u Evropsku uniju.

Tokom dvodnevnog boravka u Gruziji, predsjednik Brajović je imao i susret sa katolikusom-patrijarhom sve Gruzije Ilijom II, te posjetio administrativnu graničnu liniju (ABL) u Khurvateliju.