srijeda, 11 oktobar 2017 13:05

Susret Brajović - Latinović

Predsjednik Skupštine Crne Gore Ivan Brajović primio je danas u oproštajnu posjetu ambasadora Bosne i Hercegovine Đorđa Latinovića

Predsjednik Skupštine je zahvalio ambasadoru Latinoviću na doprinosu koji je pružio u snaženju odnosa između dvije prijateljske države u prethodnom periodu.

Ističući važnost daljeg jačanja parlamentrane saradnje predsjednik Brajović je ambasadoru Bosne i Hercegovine prenio pozitivne impresije koje je stekao tokom zvanične posjete Sarajevu.

Tokom razgovora  pohvaljen je nastavak intenzivnog političkog dijaloga na najvišem nivou i izraženo zadovoljstvo potpisivanjem važnih međudržavnih sporazuma. Posebno je istaknuto potpisivanje Sporazuma o državnoj granici, kao prvog te vrste potpisanog između dvije države bivše SFRJ.

Predsjednik Brajović je naglasio važnost uspješnog nastavka procesa evropskih integracija u obje zemlje i istakao spremnost Crne Gore da susjedima pruži podršku i podjeli svoja iskustva iz procesa evroatlantskih integracija.

Sagovornici su, takođe, razmjenili  mišljenja o realizaciji infrastrukturnih projekata važnih za bolju povezanost i jačanje privredne saradnje, te o aktuelnim dešavanjima na Zapadnom Balkanu.

 

U nastavku je link sa video materijalom: 

youtube        

cloud