utorak, 10 oktobar 2017 15:19

Kolegijum predsjednika Skupštine formirao Radnu grupu za implementaciju preporuka OEBS/ODIHR

Na danas održanom Kolegijumu predsjednika Skupštine Crne Gore, kojom je predsjedavao Ivan Brajović, donijet je Zaključak o formiranju Radne grupe koja će imati zadatak da analizira primjenu izbornog zakonodavstva, i na osnovu Konačnog izvještaja Posmatračke misije OEBS/ODIHR povodom održanih parlamentarnih izbora 16. oktobra 2016. godine, razmotri i predloži način implementacije preporuka iz navedenog izvještaja.

Radnom grupom, formiranom na osnovu člana 26 Poslovnika Skupštine Crne Gore, rukovodiće poslanica Marta Šćepanović, a a u njenom sastavu će biti poslanici Miodrag Vuković, Predrag Sekulić, Željko Aprcović, Jovanka Laličić, Miloš Nikolić, Danijel Živković, Mićo Orlandić i Genci Nimanbegu.

Zaključkom je predviđeno da radna grupa koristi ekspertska znanja OSCE/ODIHR i drugih relevantnih međunarodnih orgnizacija, a po potrebi će konsultovati predstavnike Državne izborne komisije, Agencije za sprječavanje korupcije, Agencije za zaštitu ličnih podataka, Agencije za eletronske medije Crne Gore, univerzitetâ, nevladinog sektora i drugih organizacija i institucija, koje mogu dati doprinos u radu.

Radna grupa je otvorena za predstavnike parlamentarne opozicije koji do sada nijesu odredili svoje članove u Radnoj grupi.

 

Izjava predsjednika Brajovića o formiranju radne grupe

youtube           
cloud