ponedjeljak, 25 septembar 2017 15:46

Brajović i Ma: Uzajamna podrška Crne Gore i Kine strateškim interesima dviju država

Predsjednik Skupštine Crne Gore Ivan Brajović i Ma Peihua, potpredsjednik Svekineskog narodnog političkog savjetodavnog kongresa (SNPSK) NR Kine, koji predvodi delegaciju ove države u zvaničnoj posjeti Crnoj Gori, konstatovali su danas da Crna Gora i Kina uvijek uzajamo podržavaju strateške interese obje države.

Nakon jučerašnjeg obilaska mosta na Đurđevića Tari i radova na dionici autoputa Bar –Boljare, Brajović i Ma su razgovarali danas u Vili Gorica o modalitetima jačanja parlamentarne saradnje, kao osnove za dalji razvoj ekonomske saradnje Crne Gore i Kine.

Predsjednik Brajović je naglasio značaj dosadašnje podrške Kine Crnoj Gori, između ostalog kroz donacije i razvojne projekte u iznosu većem od 20 miliona eura. Crna Gora, sa druge strane, kao država NATO članica i prva sljedeća članica Evropske unije, predstavlja svojom stabilnošću i bezbijednošću sigurnu destinaciju za kineske investicije i može biti važan spoljnopolitički partner Kine – istakao je predsjednik Skupštine.

Potpredsjednik SNPSK NR Kine Ma Peihua simbolično je podsjetio da su na današnji dan prije 11 godina zvanično uspostavljeni bilateralni odnosi dviju država, sa uočljivim vitalnim razvojem, a na institucijama Kine i Crne Gore je da zajedno dalje rade na jačanju ekonomsko-trgovinske saradnje.

Potpredsjednik Ma je izrazio zahvalnost predsjedniku Brajoviću na ličnom doprinosu koji godinama unazad pruža razvoju crnogorsko-kineskih bilateralnih odnosa.

Nakon sastanka, Ivan Brajović i Ma Peihua su se obratili medijima.   

 

VIDEO:

Kadrovi  - Susret Brajović - Peihua Ma
youtube          
cloud    
 
Izjava predsjednika Brajovića
youtube          
cloud    
 
Izjava  - Peihua Ma
youtube          
cloud     
 
Pitanja medija
youtube           
cloud