četvrtak, 21 septembar 2017 13:54

Predsjednik Skupštine sa ambasadorima UAE i Meksika

Predsjednik Skupštine Crne Gore Ivan Brajović primio je danas novoimenovanog ambasadora Ujedinjenih Arapskih Emirata u Crnoj Gori, Abdulsalama Hareba Obaida Al Romaitija, kojom prilikom je istakao

da Crna Gora veoma cijeni obim investicija UAE i izrazio očekivanje da će sadržajna saradnja biti dodatno unaprijeđena, posebno u oblastima turizma, zdravstva, obrazovanja i kulture. 

Sagovornici su ocijenili da Crna Gora i Ujedinjeni Arapski Emirati predstavljaju primjer stabilnosti u svojim regionima, te da imaju dosta sličnosti u pogledu multietničkog, multivjerskog i multikulturalnog sklada koje njeguju obje države.

Tokom sastanka sa ambasadorom Meksika, Markom Antonijem Garsijom Blankom ocijenjeno je da postoji prostor za dodatno jačanje prijateljskih odnosa Crne Gore i Meksika, te da postojanje Grupe prijateljstva sa Crnom Gorom u Kongresu Meksika otvara mogućnost za unaprjeđenje parlamentarne saradnje. 

Predsjednik Brajović je upoznao ambasadora sa aktuelnom političkom situacijom i vanjskopolitičkim prioritetima Crne Gore i iskazao interes za intenziviranje saradnje u oblasti ekonomije, naročito pomorske privrede, poljoprivrede, kao i razvoja malih i srednjih preduzeća. Na sastanku je bilo riječi i o kandidaturi meksičke senatorke Gabrijele Kuevas Baron za mjesto predsjednice Interparlamentarne unije za period 2017 – 2020. 

Predjednik Brajović je ambasadoru Meksika prenio izraze saučešća povodom razornog zemljotresa koji je pogodio ovu državu i uzrokovao veliki broj ljudskih žrtava i ogromna materijalna razaranja.

 

Susret Brajović - Garsia Blanko

 
Susret Brajović - Al Romithi