petak, 08 septembar 2017 14:58

Predsjednik slovenačkog parlamenta u ponedjeljak u Crnoj Gori

Predsjednik Državnog zbora Republike Slovenije dr Milan Brglez boraviće na poziv predsjednika Skupštine Crne Gore Ivana Brajovića u  posjeti Crnoj Gori u ponedjeljak, 11. septembra.

Pored domaćina predsjednika Brajovića, predsjednik Državnog zbora sastaće se i sa predsjednikom Crne Gore Filipom Vujanovićem i ministrom vanjskih poslova Srđanom Darmanovićem.

U Skupštini Crne Gore dr Brglez će imati sastanke sa predstavnicima Odbora za međunarodne odnose i iseljenike, Odbora za evropske    integracije i Odbora za bezbjednost i odbranu, zatim sa članovima Parlamentarne grupe prijateljstva Crne Gore i Slovenije, kao i sa predstavnicima klubova poslanika opozicije.

Predsjednik Državnog zbora Slovenije je prvi predsjednik parlamenta neke od zemalja članica Evropske unije, koji od konstituisanja 26. skupštinskog saziva dolazi u posjetu Crnoj Gori.

Od 1. jula ove godine, Slovenija predsjedava Procesom saradnje u Jugoistočnoj Evropi (SEECP).

pdfProgram posjete predsjednika Državnog zbora Republike Slovenije dr Milana Brgleza

Za predstavnike medija važe godišnje akreditacije. Za neakreditovane - dnevne akreditacije je moguće dobiti u Službi za odnose s javnošću i protokol, br. telefona: 404-565, 404-518, email:Ova adresa el. pošte je zaštićena od spambotova. Omogućite JavaScript da biste je vidjeli..