četvrtak, 31 avgust 2017 10:38

Čestitka povodom nacionalnih praznika Slovačke i San Marina

Predsjednik Skupštine Crne Gore Ivan Brajović uputio je pismo predsjedniku Narodne skupštine Slovačke Andreju Danku, sa najljepšim željama za napredak države i građana Slovačke, povodom Dana ustavnosti 1. septembra.

Dozvolite da ovom prilikom potvrdim spremnost institucije na čijem sam čelu da pruži puni doprinos daljem jačanju saradnje i partnerskih odnosa između Crne Gore i Republike Slovačke u najboljem interesu građana naših država.  Istovremeno izražavam zahvalnost Republici Slovačkoj na snažnoj podršci članstvu Crne Gore u NATO i reformama koje sprovodimo u okviru procesa integracije u EU – navodi se između ostalog u pismu predsjednika Skupštine Crne Gore.

Predsjednik Brajović je takođe čestitao Dan Republike San Marino kapetanima regentima ove države, istakavši čvrsto opredjeljenje Crne Gore da putem konstruktivnog i kontinuiranog dijaloga radi na daljem produbljivanju sveukupnih odnosa sa Republikom San Marino, imajući u vidu upućenost malih evropskih država jednih na druge, kao i sličnost izazova sa kojima se suočavaju.