ponedjeljak, 20 mart 2017 15:33

Susret Nimanbegu - Močnik

Potpredsjednik Skupštine Crne Gore Genci Nimanbegu, primio je danas ambasadora Slovenije u Crnoj Gori, Mitju Močnika.

Saogovnici su razmijenili mišljenja o situaciji u Crnoj Gori nakon bojkota rada Skupštine od strane opozicionih partija. Potpredsjednik Nimanbegu je kazao da sami glasači opozicionih stranaka očekuju da se njihov glas čuje u Skupštini.

- Treba iznaći, prije svega, dobru volju sa obje strane, kako bi se prevazišlo sadašnje stanje. Bojkot parlamenta je neproduktivan, nepotreban, a argumentacija za njega je neupotrebljiva. I medijaciju od strane EU vidim kao nepotrebnu, istakao je ambasador Močnik.

Što se tiče evroatlantskih integracija, sagovornici su se složili da je to pravi put koji vodi dobrobiti svih građana Crne Gore. Izrazili su očekivanje da zemlje koje još nisu ratifikovale Prtotokol o pristupanju Crne Gore NATO-u,  to urade u najkraće vrijeme.

Ambasador se interesoavo za napredak u  procesu realizacije zahtjeva Albanaca, koji su definisani koalicionim sporazumom, a posebno za Izborni zakon, Opštinu Tuzi, Solanu, Valdanos...

Potpredsjednik Nimanbegu je ambasadora Močnika opširno upoznao sa razvojem procesa. Takođe, govorili su i o mogućnostima bolje saradnje između slovenačkih i crnogorskih opština na ekonomskom planu i u turizmu .