ponedjeljak, 13 april 2020 17:40

Potpredsjednik Gvozdenović posjetio Opštu bolnicu i Tim za zaštitu i spašavanje u Baru

Potpredsjednik Skupštine Crne Gore Branimir Gvozdenović i predsjednik opštine Bar Dušan Raičević obišli su danas Opštu bolnicu ,,Blažo J. Orlandić” Bar i održali sastanak sa užim sastavom Tima za zaštitu i spašavanje.

Potpredsjednik Gvozdenović je pohvalio rad bolnice, budući da pored redovnih aktivnosti, ova bolnica sada predstavlja i regionalni centar za oboljele od novog koronavirusa (COVID-19) za crnogorsko primorje. U tom kontekstu, potpredsjednik je istakao i doprinos koji su zdravsteni radnici dali za Crnu Goru i njene građane u ovom teškom i izazovnom trenutku, navodeći da odlični rezultati daju mogućnost da se uporedo razmišlja i o prevazilaženju posljedica koje je izazvala ova epidemija, i njenom negativnom uticaju na ekonomiju.

- Ovo je vrijeme kada se mora pokazati dodatna zrelost, dodatno zajedništvo, i poziv svim akterima u Opštini bar da zajedničkim radom pomognu da lakše prevaziđemo posljedice epidemije. Opština i predsjednik Opštine su rekli da su spremni da daju svoj maksimalni doprinos u tom pravcu, istakao ie Gvozdenović.

Potpredsjednik Skupštine Crne Gore istakao je značajan doprinos Tima za zaštitu i spašavanje, koji danonoćno obavlja zahtjevne zadatke, ne mareći za činjenicu što i sebe lično izlažu dodatnom riziku, kako bi građani Bara imali što manje posljedica od virusa COVID-19.

Predsjednik opštine Bar Dušan Raičević je istakao da zdravstvena zaštita, u ovom trenutku i situaciji kada se svi prioritetno borimo za živote i zdravlje sugrađana, funkcioniše u najboljem mogućem redu, te da raduje činjenica da već par dana nema novih slučajeva pozitivnih na koronavirus iz Bara. Takođe, Raičević je najavio da će opština narednih sedmica raspisati javne pozive za subvencije u oblasti poljoprivrede, koje su planirane na iznos od 200.000 eura, te da će, takođe, raspisati i već planirane subvencije za podršku preduzetništvu u iznosu od 150.000 eura, kao i javni poziv za podršku ženskom preduzetništvu u iznosu od 35.000 eura.

- Raduje činjenica da imamo podršku i od strane potpredsjednika Skupštine Crne Gore, kao i činjenica, da će mjere podrške Vlade Crne Gore biti primijenjivane i u Baru, dodao je on.