petak, 28 februar 2020 14:13

Održan sastanak potpredsjednika Gvozdenovića sa ambasadorom Češke Republike

Potpredsjednik Skupštine Crne Gore i predsjednik parlamentarne Grupe prijateljstva sa Češkom Republikom Branimir Gvozdenović, održao je danas sastanak sa ambasadorom Češke u Crnoj Gori Nj.E. Karelom Urbanom.

U otvorenom i prijateljskom razgovoru sagovornici su razmijenili mišljenja o odnosima dvije države te o aktuelnom društveno-političkom trenutku u Crnoj Gori i regionu.

Izraženo je obostrano zadovoljstvo što je integracija Zapadnog Balkana i dalje spoljnopolitički cilj Češke, te činjenicom da će aktuelno češko predsjedavanje Višegradskom grupom - V4 nastojati da pruži dodatan doprinos u pravcu brže integracije regiona.

Konstatovano je da kvalitetne političke odnose dvije države treba da prati i snažnija ekonomska saradnja. U tom smislu naglašena je potreba za većim prisustvom čeških kompanija u Crnoj Gori ali i boljom prezentacijom investicionih potencijala naše države.

Sagovornici su zajednički konstatovali da će aktivnosti koje Skupština Crne Gore planira za predstojeći period, prije svega „Konferencija mladih parlamentaraca EU i Zapadnog Balkana“ i okrugli sto na temu: „Zakonodavno djelovanje u kontekstu investicione atraktivnosti“, otvoriti nove prilike za konkretno djelovanje i uspostavljanje saradnje u brojnim oblastima.