petak, 13 april 2018 14:54

Članovi Demokratske zajednice mladih Evrope i grupa studenata iz Francuske posjetili Skupštinu

Članovi Demokratske zajednice mladih Evrope posjetili su danas Skupštinu Crne Gore. Tokom uobičajenog obilaska zgrade crnogorskog parlamenta predstavnici ove asocijacije upoznati su sa istorijatom, nadležnostima i načinom funkcionisanja Skupštine Crne Gore. Ova posjeta organizovana je u sklopu aktivnosti 26. Kongresa Demokratske zajednice mladih Evrope, koji se od 12-15. aprila održava u Crnoj Gori.

*****

Skupštinu Crne Gore posjetila je danas i grupa studenata preddiplomskih studija Fakulteta političkih i društvenih nauka SciencesPo iz Dižona, Francuska, u organizaciji Bourgogne Balkan Express udruženja koje promoviše veze između EU i Balkana. Studenti su, na njihov zahtjev, razgovarali sa predsjednicom Odbora za rodnu ravnopravnost Nadom Drobnjak i predsjednikom Odbora za evropske integracije Adrijanom Vuksanovićem. Njih su najviše zanimale teme vezane za odnose Crne Gore i EU, kao i sam proces integracija.

*****

Današnje posjete organizovane su kao dio projekta Otvoreni parlament koji Skupština Crne Gore realizuje radi neposrednog uvida zainteresovanih građana u način funkcionisanja i rad crnogorskog parlamenta, sa posebnim akcentom na doprinos procesu obrazovanja mladih.