nedjelja, 22 septembar 2019 10:29

Održana komemorativna sjednica povodom smrti poslanika Skupštine Crne Gore Koče Pavlovića

U Skupštini Crne Gore danas je održana komemorativna sjednica povodom smrti poslanika Skupštine Crne Gore, Koče Pavlovića.

Obraćajući se prisutnima, predsjednik Skupštine Crne Gore, Ivan Brajović podsjetio je da je Koča Pavlović u kontinuitetu od 2006. godine u četiri saziva Skupštine Crne Gore obavljao fukciju poslanika.

Smrt briše sve razlike, ali ostaju sjećanja. Dugo pamtim iz tih skupštinskih rasprava Koču Pavlovića, a pamtiću uvijek i sjećaću se strasti sa kojom je zastupao i borio se za svoje stavove i mišljenja. Takođe, pamtiću dostojanstvo, kako se on nosio sa svojom teškom bolešću“, rekao je Brajović.

Poslanik Demokratskog fronta Nebojša Medojević, istakao je da je Koča Pavlović bio političar u genima koji je pratio svoju ideologiju, politiku i ideju, iako je u prirodi bio čovjek kompromisa, oko principa, ideologije i politike nije pristajao na kompromise.

“Ljubav prema Crnoj Gori je druga važna stvar po kojoj ćemo pamtiti Koču, ali on je imao svoj san o toj Crnoj Gori, to je bila demokratska Crna Gora, slobodna Crna Gora, pomirena Crna Gora, pravna država, socijalna država, država u kojoj ćemo se baviti svojim poslovima, odgajati svoje porodice, graditi tu Crnu Goru na zadovoljstvo svih nas“, kazao je Medojević.

 

Govor predsjednika Ivana Brajovića
YouTube          
Cloud     
 
Govor Nebojše Medojevića
 
Kadrovi komemoracije
Cloud