petak, 26 maj 2017 18:23

Počelo Proljećnje zasijedanje Parlamentarne skupštine NATO

Članovi Stalne delegacije Skupštine Crne Gore u Parlamentarnoj skupštini NATO Obrad Mišo Stanišić, Genci Nimanbegu i Tarzan Milošević učestvuju u radu Proljećnog zasijedanja Parlamentarne Skupštine NATO

Prvi dan Proljećnjeg zasijedanja Parlamentarne skupštine NATO, otpočeo je sastankom sekretara delegacija tokom kojeg su, u cilju uspješne organizacije skupa, učesnicima pružene detaljne informacije organizaciono-tehničkog karaktera, data uputstva za uspješnu realizaciju Proljećnog zasijedanja PS NATO i predstavljene planirane aktivnosti komiteta u predstojećem periodu.

Ovom prilikom, pažnja učesnika bila je usmjerena i na informisanje o preduzetim aktivnostima na pripremi 63. Godišnjeg zasijedanja PS NATO, koje će biti održano u Bukureštu u Rumuniji, u periodu 7-10. oktobra 2017. godine, te drugih aktivnosti planiranih za predstojeći period.

Uslijedili su sastanak Stalnog komiteta a potom Zajednički sastanak Interparlamentarnog Savjeta Gruzija-NATO i Stalnog komiteta, kojima je, po pozivu, prisustvovao šef Delegacije Skupštine Crne Gore u PS NATO Obrad Mišo Stanišić.

Tokom sastanka Stalnog komiteta a povodom razmatranja predloga amandmana na Poslovnik o radu Parlamentarne skupštine u vezi sa predstojećim članstvom Crne Gore u NATO, Obrad Mišo Stanišić, šef stalne Delegacije Skupštine Crne Gore, uputio je riječi iskrene zahvalnosti državama članicama NATO koje su za godinu dana, od Islanda do Španije, ratifikovale Sporazum o pristupanju Crne Gore NATO, i istakao da će pružena podrška značajno uticati na budući rad. Stanišić se ovom prilikom zahvalo svim kolegama, članovima stalnih delegacija u Parlamentarnoj skupštini NATO, za pruženi doprinos Crnoj Gori za ulazak u elitno društvo kakav je NATO.

Proljećnje zasijedanje u Tbilisiju, okupilo je približno 300 parlamentaraca iz 28 zemalja članica NATO-a, iz Sjeverne Amerike i Evrope, kao i delegate iz partnerskih zemalja i zemalja posmatrača, u cilju razmatranja aktuelnih bezbjednosnih pitanja i nacrta izvještaja komiteta Parlamentarne skupštine.

Zasijedanje Parlamentarne skupštine NATO sjutra nastavlja rad.