četvrtak, 25 maj 2017 12:21

Proljećno zasijedanje Parlamentarne skupštine NATO u Tbilisiju

Stalna delegacija Skupštine Crne Gore u Parlamentarnoj skupštini NATO u sastavu Obrad Mišo Stanišić, Genci Nimanbegu i Tarzan Milošević učestvovaće u radu Proljećnog zasijedanja Parlamentarne skupštine NATO koje će biti održano u periodu 26 - 29. maja 2017. godine u Tbilisiju u Gruziji.

tbilisi

Domaćin ovog skupa biće Delegacija Gruzije u Parlamentarnoj skupštini NATO. Proljećno zasijedanje u Tbilisiju okupiće približno 300 parlamentaraca iz 28 zemalja članica NATO-a, iz Sjeverne Amerike i Evrope, kao i delegate iz partnerskih zemalja i zemalja posmatrača, u cilju razmatranja aktuelnih bezbjednosnih pitanja i nacrta izvještaja komiteta Parlamentarne skupštine.

Subota i nedjelja, 27 i 28. maj, biće posvećeni sastancima pet komiteta Parlamentarne skupštine NATO: Političkog, Komiteta za bezbjednost i odbranu, Komiteta za nauku i tehnologiju, Komiteta za civilnu dimenziju bezbjednosti i Komiteta za ekonomiju i bezbjednost.

U okviru navedenih susreta delagatima će se obratiti predstavnici vlada, akademske zajednice, NVO sektora i NATO-a.

Tokom Plenarne sjednice u ponedjeljak 29. maja 2017. godine učesnicima će se obratiti Paolo Alli, Predsjednik Parlamentarne skupštine NATO; Irakli Kobakhidze, Predsjednik Parlamenta Gruzije; Giorgi Margvelashvili, Predsjednik Gruzije; Giorgi Kvirikashvili, Premijer Gruzije; Hon. Rose Gottemoeller, zamjenik generalnog sekretara NATO kao i Andriy Parubiy, predsjednik Verkhovna Rada-e Ukrajine.