ponedjeljak, 20 mart 2017 16:22

94. Rose-Roth seminar Parlamentarne skupštine NATO i Seminar posebne grupe za Mediteran i Bliski istok

Član stalne Delegacije Skupštine Crne Gore u Parlamentarnoj skupštini NATO Obrad Mišo Stanišić, učestvovaće u radu Zajedničkog 94. Rose Roth Seminara i Seminara Posebne grupe za Mediteran i Bliski istok

Tema seminara je  „Zapadni Balkan: Tranzicijski izazovi, evropske težnje i povezanost sa MENA regionom“.

LOGO 2012

Skup će biti realizovan u saradnji Parlamentarne skupštine NATO i Parlamentarne skupštine Bosne i Hercegovine, u periodu 21-23.marta 2017. godine u Sarajevu, uz učešće približno 100 učesnika, i to parlamenataraca iz NATO i partnerskih država, visokih zvaničnika u najznačajnijem dijelu iz zemlje domaćina, kao i predstavnika međunarodnih organizacija, nevladinog sektora, univerziteta i predstavnika javnog mnjenja. 

 Seminar na temu: „Zapadni Balkan: Tranzicijski izazovi, evropske težnje i povezanost sa MENA regionom“, u najznačajnijem dijelu, biće posvećen Izgledima za proširenje Evropske unije i NATO na Zapadnom Balkanu; Političkoj situaciji u Bosni i Hercegovini; Regionalnim pitanjima i saradnji na Zapadnom Balkanu; Podizanju nivoa vladavine prava i demokratskih institucija; Pitanju izbjeglica i migracijske krize; Suzbijanja terorizma i radikalizma u regionu i Reformi sektora odbrane i bezbjednosti. 

Osnovni cilj ovog skupa Parlamentarne skupštine NATO je da obezbjedi forum i olakša dijalog na parlamentarnom nivou o pitanjima bezbjednosti između glavnih zakonodavaca NATO zemalja i njihovih kolega iz partnerskih država i učesnicima pruži aktuelne informacije iz predmetne oblasti.