četvrtak, 04 oktobar 2018 14:00

Učešće Stalne delegacije Skupštine Crne Gore u aktivnostima Misije PS NATO

Nadgledanje parlamentarnih izbora u Bosni i Hercegovini, od 4. do 8. oktobra 2018. godine

Članovi Stalne delegacije Skupštine Crne Gore u Parlamentarnoj skupštini NATO-a Obrad Mišo Stanišić i Genci Nimanbegu uzeće učešće u aktivnostima Misije Parlamentarne skupštine NATO-a za nadgledanje parlamentarnih izbora u Bosni i Hercegovini, u periodu od 4. do 8.oktobra 2018. godine.

Aktivnosti Misije Parlamentarne skupštine NATO-a za nadgledanje parlamentarnih izbora u Bosni i Hercegovini, koji će biti održani 7. oktobra 2018. godine, temelje se na odluci Stalnog komiteta Parlamentarne skupštine NATO-a, kojom je prihvaćena ponuda za učešće posmatračke misije PS NATO-a u nadgledanju parlamentarnih izbora zajedno sa parlamentarnim skupštinama Organizacije za evropsku bezbjednost i saradnju (OEBS), Savjeta Evrope (PSSE) i Evropskog parlamenta.

Cilj posmatračke Misije predstavlja obezbjeđenje prilike za - puno informisanje učesnika o pitanju izbornog zakonodavstva u Bosni i Hercegovini, razvijanje diskusije o aktuelnim pitanjima iz predmetne oblasti i neposredan uvid u tok parlamentarnih izbora u Bosni i Hercegovini.